Fotóoktatás

Fotó tanszakon hetente egymást követő két tanórát tartunk, melyek elméleti és gyakorlati részből állnak.

Az elméleti órákon a fotózáshoz szükséges ismereteket oktatjuk, míg a gyakorlati foglalkozásokon műteremben vagy külső helyszínen fotózunk.

A képzés jellegének megfelelően az elméleti és a gyakorlati órák nem mindig azonos beosztás szerint követik egymást, egyes esetekben - előzetes egyeztetés alapján (pl. szakmai esemény, tűzijáték fotózása, karácsonyi vásár vagy egyéb rendezvény) - eltérünk az órarendtől.

Kezdő fotótanfolyamunkon az alapoknál kezdjük az oktatást. A tanulók elsajátíthatják a fotózáshoz szükséges alapvető elméleti ismereteket: záridő, blende, ISO, a fényképezőgép működését és használatát. A gyakorlati képzés során megismerkedünk a kompozíciós szabályokkal, a vakuzással, valamint a külső helyszíneken és a műteremben alkalmazott eszközökkel is.

A haladó fotósoknak szóló képzés keretében a hallgatók elsajátíthatják a fotózás során alkalmazott technikai eszközök működését, a világítási módokat, a nyers fájlok feldolgozását (számítógépes utómunka, retusálás), valamint a fotótörténeti ismeretekbe is bővebb betekintést nyernek.

A képzéseinken átadott ismeretek előnyt jelentenek a szakirányú középiskolai felvételi során. Tananyagunk összhangban áll az államilag elismert Fotográfus és fotótermék-kereskedő, illetve a Művészeti és médiafotográfus OKJ szakmai és vizsgakövetelményeivel. Az előzetesen megszerzett tudás beszámítható az OKJ tanfolyamoknál, valamint az OKJ vizsgára való felkészülésnél.

Miért válassz minket?

A fotós képzésre az általános iskolásoktól kezdve a nyugdíjas korosztályig bárki jelentkezhet.
Csoportjaink kis létszámúak.
Oktatóink az alkalmazott fotográfia, a középiskolai oktatás, a felnőttképzés és az államilag elismert OKJ vizsgáztatás területén sokéves szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek.

Fotóstúdió

Az oktatáshoz szükséges technikai eszközökkel felszerelt saját műteremmel és oktatótermekkel rendelkezünk Székesfehérvár történelmi belvárosa mellett.
Oktatási stúdiónk tömegközlekedéssel vagy gépkocsival is könnyen megközelíthető, családi házas övezetben található.

Workshopok, konzultációk

Különböző témakörökben (ételfotózás, tárgyfotózás, esküvői fotózás, számítógépes utómunka, retusálás, művészettörténet, fotótörténet, fotótechnika, vállalkozási és jogi ismeretek, stb.) workshopokat, konzultációkat szervezünk, melyeket a szakma elismert képviselői tartanak.
Nyári szakmai táborok szervezését is tervezzük.

Vizsgáztatás, OKJ képzés

Szakoktatóink az államilag elismert OKJ vizsgára való felkészítésben is részt vesznek középiskolai oktatás és felnőttképzés keretében, valamint szerepelnek az országos vizsgáztatói névjegyzékben.
Köznevelési és felnőttképző intézmények részére gyakorlati Fotográfus és fotótermék-kereskedő oktatást vállalunk.

Zeneoktatás

Zeneművészeti ágon könnyű- (pop-rock) és jazz-zenei műfajokat oktatunk, melyhez a klasszikus zenei alapokat is elsajátíthatják tanulóink.

Választható tanszakok: ZONGORA, SZINTETIZÁTOR, ÉNEK, GITÁR, BASSZUSGITÁR ÉS DOB.

A gyakorlati tanórákra heti egy alkalommal, egyéni foglalkozás keretében kerül sor a szaktanárral egyeztetett időbeosztás szerint. Az elméleti órákat szintén heti egy alkalommal tartjuk kötött időpontban (a részvétel nem kötelező, de ajánlott).

Az elméleti óra nem az egyes zeneiskolákban megismert kötelező szolfézs oktatást és a hozzá köthető kínlódást jelenti! A műfajnak megfelelő, használható tudást adunk át, amely zeneelméleti, zenetörténeti és stúdiótechnikai ismereteket jelent. A későbbiekben tervezzük zenekari gyakorlat bevezetését is.

Az oktatás során figyelembe vesszük az egyéni adottságokat, illetve az esetleges előképzettséget. A főtárgyi órák egyéni ütemterv szerint kerülnek megtartásra, valamint az elméleti órák esetében is a tudásszintnek megfelelően állítjuk össze a csoportokat.

Tananyagunk összhangban áll az államilag elismert Szórakoztató zenész II., illetve a Jazz zenész OKJ szakmai és vizsgakövetelményeivel. Az előzetesen megszerzett tudás beszámítható az OKJ tanfolyamoknál, valamint az OKJ vizsgára való felkészülésnél.

Vállaljuk továbbá a tanulók középiskolai felvételire való felkészítését Szórakoztató zenész, Jazz zenész, illetve egyes esetekben Klasszikus zenész szakirányokban. A Fejér megyei művészeti középiskolákkal, valamint egyes budapesti képző intézményekkel is jó kapcsolatot ápolunk, illetve tanáraink ezekben az intézményekben is oktatnak. A székesfehérvári Kodolányi János Egyetem Művészeti Tanszékével is kiváló kapcsolatunk van. Az egyetem jazzhangszer és jazzének előadóművész tanszakaira is vállaljuk a felkészítést a képzés keretében.

Ki jelentkezhet?

A zenei tanszakokra 6 éves kortól a nyugdíjas korosztályig bárki jelentkezhet, előtanulmányok nem szükségesek.
Szakvizsgával rendelkező zenészeket is várunk, akik a tudásukat szeretnék bővíteni, illetve akár klasszikus zenei végzettséggel rendelkező tanárok jelentkezését is várjuk, akik a könnyű- és jazz-zene világába szeretnének betekinteni.

Miért válassz minket?

Tanáraink ismert előadóművészek, akik az alapfokú művészetoktatás, a középiskolai oktatás, a felnőttképzés és az államilag elismert OKJ vizsgáztatás területén sokéves szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek.
A főtárgyi órákat az egyéni igényeknek megfelelően tartjuk, az elméleti órákat kisebb csoportokban szervezzük, és használható tudást adunk át.

Az oktatás helyszíne

Az oktatáshoz szükséges hangszerekkel és technikai eszközökkel felszerelt saját tantermekkel rendelkezünk.
Oktatási stúdiónk tömegközlekedéssel vagy gépkocsival is könnyen megközelíthető családi házas övezetben található Székesfehérvár történelmi belvárosa mellett, a Művészetek Háza és a Királykút Emlékház közelében.
2-3 perc sétára több helyi buszjárat is elérhető.

Konzultációk, workshopok

Különböző zenei témakörökben konzultációkat, workshopokat is szervezünk, melyeket a szakma elismert előadóművészei tartanak.
Nyári szakmai táborok szervezését is tervezzük.

Felvételi felkészítés középiskolába, egyetemre

Művészeti középiskolába, valalmint a Kodolányi János Egyetem Művészeti Tanszékének jazz tanszakára felvételi felkészítést vállalunk.

OKJ képzés, szakértői tevékenység

Tanáraink OKJ képzésben is oktatnak. Intézményvezetőnk szerepel az országos szakértői és vizsgáztatói névjegyzékben. Részt vesz a szakirányú OKJ szakképesítés és érettségi viszga központi követelményeinek és tételeinek elkészítésében (OH).

Táncoktatás

Az oktatásra óvodás kortól kezdve a nyugdíjas korosztályig bárki jelentkezhet. Fontos, hogy a jelentkezőnek ne legyen mozgásszervi problémája vagy olyan betegsége, amely az intenzív testmozgás során gondot okozna.

A csoportokat korosztályok szerint állítjuk össze, valamint figyelembe vesszük az esetleges előképzettséget.

Kortárs-, modern tánc, balett

A tanórákat heti egy alkalommal, csoportos foglalkozás keretében szervezzük.

Tananyagunk összhangban áll az államilag elismert Kortárs-, modern táncos OKJ szakmai és vizsgakövetelményeivel. Az előzetesen megszerzett tudás beszámítható az OKJ tanfolyamoknál, valamint az OKJ vizsgára való felkészülésnél.

A csoportok összetételétől függően vállaljuk a tanulók középiskolai felvételire való felkészítését a szakirányban. A Fejér megyei művészeti középiskolákkal jó kapcsolatot ápolunk, illetve oktatóink ezekben az intézményekben is tanítanak.

A táncoktatást Székesfehérváron, tömegközlekedéssel is jól megközelíthető helyszínen szervezzük.

Konzultációk, workshopok, táncoktatás szalagavatóra, esküvőre

Időközönként konzultációkat, workshopokat is szervezünk, melyeket a szakma elismert előadóművészei tartanak. Nyári szakmai táborok szervezését is tervezzük.

Szalagavatóra, esküvőre, rendezvényekre felkészítést, táncoktatást vállalunk.

Emelt szintű Szórakoztató zenész OKJ képzés

Jogszabályi háttér

A nemzeti köznevelésről szóló törvény 98.§ (10) alapján az emelt szintű szórakoztató zenész OKJ képesítés szakirányú pedagógus munkakör betöltésére jogosít. A zenetanári diplomával rendelkező pedagógusok alapfokú művészeti iskolában elektroakusztikus képzésben billentyűs hangszer (szintetizátor-keyboard) oktatásra jogosultak az emelt szintű képesítés megszerzésével.

Ki jelentkezhet?

A szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei bármely zeneművészeti ágban megszerzett OKJ vizsgabizonyítványt és a műfajban való jártasságot határoznak meg bemeneti kompetenciaként. Továbbá elfogadható az OSZK által kiállított szakvizsga bizonyítvány, valamint zeneművészeti ágban szerzett művész vagy tanári oklevél is.

Az 55 212 07 Szórakoztató zenész I. képzésről

A képzésben a korábbi években jellemzően zenetanárok és szakirányú vizsgával rendelkező zenészek vettek részt. A klasszikus zenei előképzettség a tapasztalatok alapján önmagában nem jelent megfelelő alapokat a műfajban. Az emelt szintű ráépülés két év időtartamú. Választható tanszakok: billentyűs (szintetizátor-keyboard), zongora, gitár, basszusgitár, dob, ének. A második tanév végén kerül sor az OKJ vizsgára.

Ennek a képzésnek csak a szervezésében vesz részt egyesületünk.

Az Országos Képzési Jegyzékben szereplő Szórakoztató zenész szakma központi tantervi programját, szakmai és vizsgakövetelményeit, valamint az érettségi vizsgakövetelményeket és a vizsgatételeket Homoky Viktor közoktatási szakértő, az Ellenpont Művészeti Egyesület elnöke készítette és aktualizálja az Oktatási Hivatal és az Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal megbízásából az MZTSZ főtitkárával.

A képzés szervezése során figyelmet fordítunk arra, hogy a nálunk tanuló pedagógusok el tudják látni munkájukat, még ha az ország különböző részeiből is érkeznek.

Az egyéni konzultációk mellett azonban fontos az elméleti órákon való megjelenés is.

A képzés csak megfelelő számú jelentkező esetén indul.

Jelentkezni a kapcsolat menüpontban található űrlap kitöltésével lehet. A képzés indításáról visszajelzést augusztus végén küldünk.

Rólunk

Az Ellenpont Művészeti Egyesületet előadóművészek alapították 2006-ban. Az oktatás mellett az előadóművészet, a fotográfia és a szakértői tevékenység a meghatározóak.

Felnőttképzés

A korábbi években felnőttképzési intézményként egyesületünk az Országos Képzési Jegyzékben szereplő Szórakoztató zenész, valamint ECDL Képszerkesztés tanfolyamokat szervezett. Tanfolyamainkon jellemzően pedagógusok és könnyűzenészek vettek részt.

Zenei képzésünkön többek között olyan ismert szakemberek, előadóművészek is oktattak az elmúlt években, mint Esze Jenő Köztársasági Érdemkereszttel kitüntetett Líra-díjas előadóművész, Márkus Tibor zeneszerző, előadóművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, Dumbaridisz Imre zeneszerző, orgonaművész.

Szakértői tevékenység

Oktatási tevékenységünk kiegészítéseként szakértőink közoktatási intézmények dokumentumainak elkészítését, ellenőrzését és minősítését is végzik.

Homoky Viktor, a Zeneiskola.hu vezetője és az egyesület elnöke korábban tagozatvezetőként, majd művészeti szakgimnáziumban igazgatóhelyetteseként szerzett vezetői tapasztalatot. Oktatási szakértőként az Országos Képzési Jegyzékben szereplő Szórakoztató zenész és Jazz-zenész szakképesítések központi tantervi programjának, szakmai és vizsgáztatási követelményeinek kidolgozásában és lektorálásában vesz részt (NSZFH), valamint a szakrendszerű érettségi vizsgáztatási rendszer programját, tételeinek elkészítését az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából végzi munkacsoportjával (OH).

Művészeti tevékenység

Egyesületünk tagjai és tanáraink között számos előadó-, fotó- és táncművész található. Művészeink, zenekaraink és művészcsoportjaink közreműködésével magas színvonalú könnyűzenei és táncműsort kínálunk a rendezvény típusának megfelelő produkciókkal. Művészeti tevékenységünk kiegészítéseként hang- és fénytechnika biztosítását, zenei felvételek készítését, próbatermi szolgáltatást, valamint fotográfiai tevékenységet is vállalunk.

ZENEISKOLA.HU

Képzéseinket elsősorban azoknak ajánljuk, akik nem iskolarendszerben, közoktatásban vagy felnőttképzési intézményben szeretnének tanulni. Mivel a közoktatás rendszerében és a jogalkotásban is részt veszünk, ismerjük az egyes iskolatípusok előnyeit, hátrányait és követelményeit.

Tanáraink különböző intézménytípusokban is oktatnak, így megfelelő rálátásuk van az egyes oktatási intézmények felvételi, képzési és vizsgáztatási követelményeire az alapfokú művészeti iskolától kezdve a középiskolán át az egyetemig.

Tanfolyamainkra bárki jelentkezhet, aki kedvet érez a zenéléshez, a tánchoz vagy a fotózáshoz. Az általános iskolástól a nyugdíjas korosztályig várjuk az érdeklődőket. Nálunk nincs kötelező elvárás, mindenki a saját adottságainak, lehetőségeinek és idejének megfelelően tanulhat. Nem akarunk mindenkiből feltétlenül művészt vagy fotográfust képezni. Célunk, hogy oktatási rendszerünkkel elősegítsük a művészetekre való rálátást, az önmegvalósítást és az intelligencia fejlődését.

Amennyiben a hallgatónk célirányosan középiskolába, egyetemre vagy szakirányú OKJ vizsgára készül, természetesen segítünk. Az elmúlt években számos növendékünk tanult tovább a felsőoktatásban. Ők jelenleg előadóművészként, tanárként tevékenykednek, illetve ismert zenekarok tagjai.

TANÁRAINK

(feltöltés alatt)

Homoky Viktor

intézményvezető

fotó, zongora, szintetizátor, zeneelmélet

Fotográfus, előadóművész, közoktatási szakértő.
Szakmai vizsgabiztos,
a központi tantervi programok, érettségi és OKJ tételek, vizsgakövetelmények készítője.
Több zenekar billentyűs posztját betöltötte (Mandala Jazz Quartet, JAM Zenekar, Boka és a Klikk, Infúzió), jelenleg a Blokk Együttes tagja.

Homoky Zsanett

ének, hangképzés, művészettörténet

Ének szakoktató.
Az országos vizsgáztatói névjegyzékben szereplő Szórakoztató zenész OKJ szakképesítés vizsgabiztosa.
Az OKJ vizsgaszervezés terén jegyzőként is rendelkezik tapasztalatokkal.

Rechner Csaba

gitár, stúdiótechnika,
zenekari gyakorlat

A székesfehérvári JAM Showband alapítója és gitárosa, több zenekar aktív tagja.
Hangstúdió vezetőjeként zenei felvételkészítést, rendezvények hang- és fénytechnikájának biztosítását is vállalja, valamint próbatermet is üzemeltet.
Az országos vizsgáztatói névjegyzékben szereplő Szórakoztató zenész OKJ szakképesítés vizsgabiztosa.

Sisa Dávid

dob, zenekari gyakorlat

Fiatal, tehetséges zenész,
jelenleg a Boka Boogie Band dobosa.

Fontos tudnivalók

A tanórák 45 percesek, melyek előzetesen egyeztetett, állandó időpontokban kerülnek megtartásra.

Az egyéni zenei órákat lehetőség van távoktatásban (Skype, Messenger vagy Viber videochat) is megtartani egyeztetve a szaktanárral.
A hallgatónak rendelkeznie kell tablettel, számítógéppel vagy okostelefonal és megfelelő sávszélességű internet kapcsolattal, hangszóróval.

Az oktatást a tanév rendjéről szóló rendelettel összhangban szervezzük, így a szorgalmi időben a szünetek egybeesnek az iskolai tanítási szünetekkel.

Képzési rendszerünkben egy-egy tanfolyam vagy szakasz fél éves. Jellemzően az első félév szeptember második tanítási hetétől január közepéig tart, míg a
második félév január közepétől június közepéig.

A tandíj is féléves időtartamra kerül meghatározásra, azonban havi részletekben fizetendő. A befizetés határideje minden hónap 5. napja.

Amennyire a képzésre lehetőség van félév közben becsatlakozni, a tandíjfizetési kötelezettség az adott hónaptól a félév végéig tart.

A tandíj befizetése történhet az egyesület bankszámlaszámára való átutalással (kérjük a tanuló nevét feltüntetni), illetve személyesen a szaktanárnál vagy az intézményvezetőnél.

A befizetésről minden esetben bevételi pénztárbizonylatot vagy a költségviselő nevére szóló számlát állítunk ki. Postai befizetést nem tudunk elfogadni, mivel az a legtöbb esetben beazonosíthatatlan, illetve a fogadó részéről magas költségekkel jár.

A beiratkozási szándékot a kapcsolat menüpontban, az űrlap kitöltésével és elküldésével kérjük jelezni. Ezt követően tudunk időpontot egyeztetni, bővebb információ adni, illetve a beiratkozáshoz szerződést küldeni.

Felnőtt hallgatók esetén is lehet más (akár munkáltató is) a költségviselő. Kiskorú tanuló esetén a szerződést a beirató szülővel kötjük. A vállalt időtartam egy félév.

A szerződés értelmében az első tanóra látogatása nem jár semmiféle kötelezettséggel, ekkor még el lehet állni a képzési szerződéstől. Később csak vis maior esetén van erre lehetőség. Tanáraink egyéni óráinak beosztását a hallgatókkal előzetesen egyeztetett órarend alapján készítjük. A csoportos foglalkozások összeállításánál a képző részéről az oktatás finanszírozását veszélyeztetheti a félév közben történő kimaradás.

A tanuló betegségéből vagy egyéb okból történő hiányzás esetén a tanórákat más időpontban nem tudjuk megtartani. Késés esetén is az előzetesen egyeztetett órarendben szereplő időtartam végéig tart a tanóra. Amennyiben a szaktanár betegség, fellépés vagy egyéb ok miatt hiányozna, gondoskodunk a helyettesítéséről. Amennyiben ez nem lehetséges, értesítjük a tanulókat, és közösen keresünk időpontot az elmaradt óra pótlására.

Zenei tanszakokon digitális zongorát, elektromos dobfelszerelést, illetve a hangszerek, mikrofon megszólaltatásához szükséges technikai eszközöket biztosítunk. Gitárt, basszusgitárt, dobverőt, saját mikrofont (egészségügyi okokból), hangszerkábelt a tanulónak kell hoznia. Amennyiben a tanuló még nem rendelkezik hangszerrel, ennek beszerzésében is szívesen segítünk!

A fotó tanszakon a gyakorlati órák alkalmával a műterem berendezései csak szaktanári felügyelet mellett használhatóak. A tanuló azonban saját fényképezőgéppel kell, hogy rendelkezzen. Ez kezdetben lehet akár egy mobiltelefon is, de haladók esetében legalább egy bridge gép szükséges. Ha nem rendelkezik a hallgató fényképezőgéppel, ennek beszerzésében is tudunk segíteni.

A zenei egyéni és csoportos órákra kottafüzet szükséges, a fotós képzésre bármilyen füzet vagy táblagép a jegyzeteléshez. Egy-két könyvet tudunk opcionálisan ajánlani, de a tananyag további részét mi biztosítjuk.

Tanfolyamaink nem tartoznak a felnőttképzésről, a nemzeti köznevelésről, illetve a szakképzésről szóló törvény hatálya alá. Iskolánk egyesületi keretek között működik magánintézményként. Állami normatívára nem vagyunk jogosultak, illetve egyéb támogatást (pl. adók egy százaléka) sem veszünk igénybe.

Képzéseink elvégzéséről, illetve zenei tanszakon a félévekről tanúsítványt (igazolást) állítunk ki. Ez nem egyenértékű az OKJ vagy a zeneiskolai bizonyítvánnyal. Ez utóbbit még a középiskolai felvételin sem kérik (középiskolai felvételi során mi is a képességeket, készségeket és a szakmai felkészültséget mérjük). A meghirdetett workshopokra, konzultációkra tanulóink jelentős kedvezménnyel jelentkezhetnek. A szabad helyek erejéig bárki jelentkezését tudjuk fogadni.

Minden képzésünk tartalmaz gyakorlati és elméleti órákat. A képzések árait úgy alakítottuk ki, hogy a komplex rendszerünk előnyösebb legyen a magántanárok óradíjához viszonyítva, amely a havi részletfizetésnek köszönhetően kiszámítható költségeket eredményez.

Amennyiben a féléves képzési költséget egyösszegben fizeti, jelentős kedvezményt adunk! Tanulóink és korábbi hallgatóink (ha legalább egy félévet igénybe vettek) az általunk szervezett rendezvényeket, workshopokat, konzultációkat és táborokat is jelentős kedvezménnyel vehetik igénybe.

A képzések árai

A tandíjak féléves időtartamra kerültek meghatározásra, azonban havi részletekben fizetendők. A féléves tandíj egyösszegű befizetése esetén kedvezményt adunk! • Fotóoktatás
  12.000 Ft/hó havi részletekben történő fizetés esetén, 5 hónap időtartamra 50.000 Ft/félév egyösszegben történő fizetés esetén
 • Hetente két kiscsoportos óra,
  szakmai elmélet és gyakorlat,
  kedvezmény a konzultációk, workshopok, rendezvények, táborok árából.
 • Jelentkezem!


 • Táncoktatás
  12.000 Ft/hó havi részletekben történő fizetés esetén, 5 hónap időtartamra 50.000 Ft/félév egyösszegben történő fizetés esetén
 • Hetente két csoportos óra,
  kedvezmény a konzultációk, workshopok, rendezvények, táborok árából.
 • Jelentkezem!


 • Felkészítés
  Csoportok, esküvőre, szalagavatóra készülők oktatását is vállaljuk. Írja meg elképzeléseit!
 • Jelentkezem!

Meghirdetett képzések

A képzések megfelelő számú jelentkező esetén indulnak. A jelentkezés nem jár kötelezettséggel, a megadott adatok alapján tudjuk értesíteni az érdeklődőket.

Fotóoktatás (kezdő és haladó)

Hetente két kiscsoportos óra, szakmai elmélet és gyakorlat.
Tervezett indítás:
2019. szeptember
Zeneoktatás (zongora, szintetizátor, ének, gitár, basszusgitár, dob)

Hetente egy egyéni főtárgyi óra, egy csoportos elméleti tanóra.
Tervezett indítás:
2019. szeptember
Táncoktatás

Hetente két csoportos óra.
Tervezett indítás:
2019. szeptember

Kapcsolat

Oktatási stúdiónk Székesfehérvár történelmi belvárosától néhány perc sétára található, tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető.

Ellenpont Művészeti Egyesület

8000 Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán u. 24.
Bejárat a körforgalom felől. A Virág Benedek utcában fizetős a parkolás, a környező utcákban ingyenes.

Bankszámlaszám: 11736006-21413919
Adószám: 18498916-1-07

Telefon: +36 70 256-1400

ÜZENET KÜLDÉSE